of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Victor (21 feb 2008)
Ik ben uiteraard niet van plan het werk van Vincent Duiker over te gaan doen. Zijn verklaring klinkt in ieder geval plausibel. Maar wel even iets recht zetten: in de archieven van de spoorwegen zijn de spoorboekjes van 26 maart, 1 juni en 8 oktober 1922 WEL AANWEZIG. De Boksbergerweg komt daar niet in voor. Het laatste spoorboekje dat de halte vermeldt is die van 3 juni 1918, alleen in de tabel voor Deventer-Ommen. Het spoorboekje van 16-12-1918 vermeldt geen Boksbergerweg meer. Dienstorder 5589 van de SS kondigt de "buiten gebruik"-stelling van de halte aan per 2-1-1919. Dienstorder 1249 (al vaker door mij geciteerd) maakt per 1-4-1923 definitief een eind aan de halte. Alle details daaromtrent heeft Vincent hier al breed uitgesponnen.
reactie webmaster: Dank je wel Victor, je maakt zoals zo vaak weer veel duidelijk. Als de halte niet in de spoorboekjes na december 1918 heeft gestaan, is er dus geen reden om aan te nemen dat er treinen hebben gestopt na 16 december 1918. de buitengebruik stelling van de dienstorder op 2-1-1919 volgt waarschijnlijk op het werkelijk buitengebruik stellen op 16 december van het jaar daarvoor. De datum dat er voor het laatst een trein in reguliere dienstregeling op de halte stopte is dus 16-12-1918. Ik zal de datum daarin wijzigen, want die datum houdt stationsweb aan, niet de datum dat de order om de halte te sluiten werd verspreid.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina