of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Tjalling Halbertsma sr (6 nov 2007)
Vincent Duiker stelt in een bericht van 5 april 2007 dat de sluitingsdatum van de halte aan Deventer-Zwolle 1923 zou zijn. Echter komt Boksbergerweg in de spoorboekjes van 3 Juni 1918 en later niet meer voor, noch als tijdelijk opgeheven halte, noch als een na gereedkomen van de baanverhoging na de tijdelijke opheffing weer geopende halte. De vraag is op welke bronnen Duiker en anderen zich baseren. Vooralsnog houd ik op grond van de stukken het op een sluitingsdatum van de halte Boksbergerweg aan de lijn naar Zwolle op 3 Juni 1918. De halte Boksbergerweg aan de lijn Deventer-Ommen verdwijn per 9 Juli 1919 uit het spoorboekje. Daarover zijn we het eens!
reactie webmaster: dank je wel tjalling. Als sluitingsdatum van een station in stationsweb neem ik de laatste datum dat er in de reguliere dienstregeling een trein stopte. Een dienstorder om het station te sluiten liet meestal langer op zich wachten, maar feitelijk konden de mensen daar niet meer op de trein stappen, en dat is wat ik bedoel met sluitingsdatum. ik ken je reputatie op dit gebied en je verzameling spoorboekjes en op grond daarvan geef ik de voorkeur aan jouw mening. ik heb de datum weer terug naar 9 juli 1919 gezet.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina