of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Vincent Duiker (5 apr 2007)
De sluitingsdatum van de halte aan de boxbergerweg was 1 april 1923. De sluiting op 2 januarie 1919 was een tijdelijke sluiting vanwege de omvangrijke spoorwerkzaamheden voor het verhogen van het station Deventer die plaatsvonden tussen november 1914 en 21 juni 1921 (opening van het huidige nieuwe stationsgebouw). De halte was al tijdelijk toen, en lag toen aan de hulpspoorbaan die 20 meter westelijk lag van de oorspronkelijke lijn. Op het oorspronkelijke tracé werd toen zand gestort vanwege de verhoging. Tussen 2 januari 1919 en 1 maart 1920 (gedeeltelijke in gebruikname van het verhoogd emplacement) werd de stopplaats tijdelijk opgeheven ivm. de aanleg van het spoorviaduct in de Boxbergerweg. Na het gereedkomen van de spoorwerkzaamheden in Deventer is de halte nog enige tijd geopend geweest verhoogd voor het treinverkeer van en naar Zwolle. Voor het verkeer van en naar Raalte betekende de tijdelijke sluiting van 2 januari 1919 dus een definitieve sluiting. Op 1 april 1923 werd de halte gesloten voor alle verkeer
reactie webmaster: bedankt, ik heb de datum aangepast.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina