Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hoogkerk- Vierverlaten

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hoogkerk- Vierverlaten die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Douwe Bonnema (3 mei 2011)
Voor mijn studie ben ik aan het afstuderen op het project Stationslocatie Hoogkerk. Ik ben aan het onderzoeken waar het beste een station gebouwd zou kunnen worden in of rondom Hoogkerk. Nu heb ik gezocht naar de historie van het voormalige treinstation maar kan een aantal punten niet vinden. Daarom vraag ik het hier. Dit zijn mijn twee vragen: Wat is de exacte locatie van het voormalige station Hoogkerk? en Wat is de reden dat dit station gesloten is? Hopelijk krijg ik van iemand een goed antwoord! Alvast bedankt! Groeten Douwe Bonnema
reactie webmaster: er zit een link naar een kaartje op deze pagina. daar mee kom je exact op de juiste locatie in google maps uit. en waarom het gesloten is? Het zou niet logisch zijn geweest om het open te houden. er waren heel veel stations en haltes vroeger, veel meer dan er nu zijn. de meeste zijn al in de jaren 30 gesloten, waarom hoogkerk nog tot de jaren 50 open bleef is mij een raadsel, misschien dat iemand van de andere bezoekers dat weet? hoogkerk was toen veel kleiner dan het nu is, alleen hoogkerk dorp bestond, langs het hoendiep. de plek is ook heel onlogisch voor het huidige dorp. er is hedentendage eigenlijk maar een plek logisch, de spoorwegovergang in de zuiderweg. dat is niet heel ingewikkeld toch? kun je meteen een goede overstap op de bussen regelen, die komen daar ook langs. neem dat ook mee in je voorstel. hoe laat komen de treinen daar ongeveer aan, en hoe sluit dat op de bussen aan.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina