Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hoogkerk- Vierverlaten

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hoogkerk- Vierverlaten die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
anoniem (18 dec 2007)
Mijn vader werkte bij de spoorwegen. Wij woonden van 1945/1946 – 1948 op het station (zoals ik dat noemde) van Hoogkerk. Wat ik me kan herinneren is dat mijn vader werkte op het station van Hoogkerk, maar ook op bijv. het station van Baflo. Een hele sterke herinnering (of misschien vaak opgehaald in de familie) is, dat mijn vader voor de eerste trein in Baflo moest zijn. Dat betekende 24 km fietsen in de nanacht. Wat bijgebleven is, is dat dat ook moest in strenge vriesnachten, waarbij mijn vader met kranten op zijn lichaam de barre tocht ondernam. Voor ons als kinderen was onze vader daarom een held. In het andere deel van het huis woonde de overwegwachter. Het waren dus echt dienstwoningen. Op de foto zie je ook dat het huis vlakbij het station stond. Aan het stationsgebouw zelf heb ik geen herinnering. Voor mijn idee woonden we op het station. Nu heb ik een completer beeld.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina