Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Borssele Steiger

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Borssele Steiger die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Dies Martens (27 jan 2011)
Bij De Steiger is volgens mij nooit een staion geweest. Bij de aanleg van die lijn was De Steiger al niet meer in gebruik. Het kan wel zijn dat Nicolaas de Kunder in het huis onderaan de dijk gewoont heeft, hij was agent van de Prov Stoombootdienst. Een cafe stond aan de haven van Borssele. Er is in het fotoarchief van de gemeente van die haven waar op de achtergrond de Steiger nog is te zien. In een Duits boek over de Zeeuwse Waterstaat van rond 1890 staat nog een foto van de steiger. De persoon die op de steiger staat zou Nicolaas wel eens kunnen zijn. Klaas is in 1909 overleden dus ver voor de aanleg van de spoorlijn. De Steiger is in de jaren 50 afgebroken. Dies Martens
reactie webmaster: je kunt ook niet alles weten natuurlijk, of ben je uit die tijd. volgens het kaartje op deze pagina is er wel degelijk een halte borssele steiger geweest. daar wordt ook een krantenbericht aangehaald waarin gemeld wordt dat bij de openingshandelingen de lunch werd genuttigd op een schip dat aan de steiger lag afgemeerd. dus je verhaal klopt niet.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina