of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gorssel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gorssel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Tonnie Voortman (6 apr 2008)
Aan het station Gorssel bewaar ik nog herinneringen uit mijn lagere school tijd (1937-1945) Daar woonde toen de familie Waalboer. Met de zoon Jan ging ik naar de school in het 3 kilometer verderop gelegen Gorssel. Het was nogal een vrijgevochten gezin en dat maakte het aantrekkelijk om na schooltijd even met Jan naar huis te gaan. Een leuke bezigheid was altijd om in de huiskamer met pijl en boog op ratten te schieten. Ja, je leest het goed. Op de muren was namelijk jute aangebracht, wat op panlatten was vastgespijkerd. Dat was toen gebruikelijk in veel oude panden. En achter die jute liepen de ratten, die in de spoorsloot in grote getale aanwezig waren. Toen ik in 1953 als leerling-machinist bij NS in dienst kwam was de losplaats nog aanwezig. De familie Waalboer woonde er toen niet meer, maar de ratten kwamen wel steeds in mijn herinnering terug als we daar wagens plaatsten. Tonnie Voortman.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina