of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gorssel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gorssel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (24 feb 2008)
Stopplaats Hungerink=Mettray: perrons links en rechts voor de overweg bij km 30.218 (Meyerinkstraat). Hier stond geen woning, maar er was links voor de overweg een wachtlokaaltje met loket, open van 1888 tot 1921. Stopplaats Eefde: perrons links en rechts voorbij de overweg bij km 31.317 (weg Zutphen - Deventer) en voor de overweg bij 31.410, woning 19 links voorbij de overweg bij km 31.317, open tussen 1888 en 1933, beide perrons met abri. Station Gorssel: links bij 35.258, perron links en een smal middenperron. Woning 23 stond links bij 35.050 bij een toenmalige overweg, zichtbaar op foto 4 van www.stationsweb.nl . Woning 24 stond links voorbij de overweg bij km 35.403, Joppelaan. De plaats van het stationsgebouw is nog goed terug te vinden en ook te zien aan de bovenleidingsportalen. Geopend 1865, gesloten mij niet exact bekend. Stopplaats Joppe wordt nergens genoemd in de spoorwegarchieven en komt in mijn verzameling dan ook niet voor. Stopplaats Epse: perrons links en rechts voorbij de overweg bij km 36.163, tramkruising, woning 25 links voorbij de overweg, open van 1888 tot 1923, beide perrons met abri. Stopplaats Colmschate: perrons links en rechts voorbij de overweg bij km 39.952, woning 28 links voorbij de overweg, open van 1888 tot 1923, beide perrons met abri. Een stopplaats Eefde aan de spoorweg van Zutphen naar Hengelo heeft bij mijn weten nooit bestaan. Dat had ook niet veel nut want Eefde had ook al een paardentram naar Zutphen. Deze lijn kende slechts de stopplaatsen Wiene en Tuindorp Nijverheid. De kalenderdata zijn afkomstig uit het archief van de heer J.G.C. van de Meene te Zwolle. Hij gebruikt zoals bekend de dienstorders. De kilometrische gegevens zijn afkomstig uit (voormalige) spoorwegarchieven en komen uit mijn archief.
reactie webmaster: Jammer dat vdM de dienstorders aanhoudt, dat is mijns inziens toch een veel minder interessante bureaucratische gebeurtenis dan het stoppen van de laatste trein op een halte. Bedankt voor het informatieve onderhoud Sjoerd. de stopplaats bij 't Joppe zal dan toch wel station Gorssel zijn geweest. Ik zie het nu inderdaad ook op de kaart, beetje dom van me. Wel jammer van deze leuke discussie, ik zal hem verplaatsen naar gorssel, omdat het eigenlijk daar ook over gaat. anders is de thread met het verwijderen van 't Joppe ook meten van stationswebverdwenen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina