of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gorssel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gorssel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Henk Kars (23 feb 2008)
Betreft het "Joppe-raadsel". Ik heb gezocht op kaarten en in boeken over station Gorssel en Joppe. Zeker is het volgende. Vroeger heette de weg tussen Gorssel en Joppe de Spoorlaan. Nu heet het de Joppelaan. Komende vanaf Gorssel moest je voor de overweg rechtsaf om bij station Gorssel te komen. Het stationsgebouw lag aan de westkant van de spoorlijn bij km 35,1. De wegenstructuur rond Huize Joppe in de richting van de spoorlijn in aanmerking nemende, vermoed ik dat "station Joppe" ongeveer lag tussen km 33 en 34. Ik vermoed dat het niet meer geweest is dan een aarden wal of plankier. Het ging immers alleen maar om de bewoners van Huize Joppe. Ik mag toch aannemen dat de Staatsspoorwegen niet zo gek was om voor de bewoners een compleet station neer te zetten. Maar de grote vraag blijft: Waar lag stopplaats joppe.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina