of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gorssel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gorssel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Henk Kars (23 feb 2008)
Nog een raadsel en betreft de lijn Zutfen - Deventer. Volgens de site ligt stopplaats Joppe bij km 36 en station Gorsel bij km 35. Volgens de militaire stafkaart 1933 ligt bij km 35,1 halte Joppe en bij km 36 geen station. Huize Joppe lag toen ongeveer 400 m van de halte Joppe (km 35,1), klopt met het verhaal over de aanleg. Km 36 ligt ongeveer 1600 m van Huize Joppe, klopt dus niet met het verhaal over de aanleg. Op de kaart van het departement van Waterstaat, bijgewerkt tot 01-08-1931 komt de naam Joppe helemaal niet voor. Kan het ook zo zijn dat het eerst halte Joppe heette en later werd veranderd in station Gorssel. Ik ben behalve een spoorweg- ook een kaartfreak.
reactie webmaster: De kilometrering kun je niet zo precies nemen (dat is een van de weinig fouten die ik heb gemaakt, zonder mijzelf op de borst te kloppen, maar het verbaast me hoe goed alles nu blijft werken, meer dan 5 jaar na het databaseontwerp). Ik heb bij het ontwerp namelijk verzuimd om de kilometrering nauwkeuriger aan te geven dan in kilometers. Ik dacht dat er niet zove el zo dicht op elkaar zou liggen, maar dat bleek een misrekening. Om de volgorde langs een lijn toch goed te houden moet ik soms wat schuiven in de kilometers. als joppe bij 35 ligt, waar lag gorssel dan volgens jou, dan pas ik het aan. misschien dat ik in de toekomst alles gewoon een keer maal 1000 ga doen, en dan in meters gaan rekenen, maar dat is nogal een werk om dat allemaal te corrigeren, en zo heel veel verschil maakt het ook niet.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina