of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Bergentheim

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Bergentheim die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
arend sloot (29 jan 2011)
mijn opa, arend sloot, was stationschef op het staion rond de oorlog. mijn opa en oma woonden ook op het station, moesten wel onderduiken in de oorlog. mijn andere oma woonde op de kanaalweg oost, toen nog alas adres c441, ik kwam vaak met de trein en heb hele goede herinneringen aan het station en aan het dorp. begrijp nog steeds niet waarom het station als gebouw en halte niet meer bestaat.
reactie webmaster: he wat leuk een oude stationsfamilie uit mijn eigen dorp! Ik heb jaren in Bergentheim gewoond. Waarom de halte niet meer bestaat is wel duidelijk toch, het aantal reizigers liep sterk terug, en er moest een halte komen in Emmen Bargeres. Beide stations openhouden ging niet qua reistijd, daarom moest Bergentheim sluiten. Het station is gesloopt om zicht vrij te maken op de overweg, heb ik destijds vernomen, maar dat vond ik al een beetje onzin. het was gewoon te duur in het onderhoud en toen de laatst stationschef wiersma was overleden en zijn weduwe naar hardenberg verhuisde kon de ns er mooi vanaf. ik vind het heel jammer dat het is verdwenen, maar als het niet was verdwenen had ik er wellicht nooit zo´n leuke hobby aan overgehouden en was stationsweb er niet geweest. dus aan de andere kant ben ik er ook wel weer blij om dat het is verdwenen. gek he.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina