of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Bergentheim

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Bergentheim die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (18 feb 2010)
Film van bijna 11 minuten op You Tube getiteld Bergentheim in 1960,door RTV Oost ooit eens uitgezonden...aan het eind van deze fraaie film is naar ik meen het oude stationsgebouw te zien.Film geeft perfect beeld van een prachtig Drents dorp in een tijdperk van rust en ruimte,hard werken,vrij spelen,fraaie natuur,hartelijke en gastvrije bevolking(al staan mensen uit Drente bekend als ietwat stug...valt heel erg mee(eigen ervaring)).De kastanjeboom staat er nog steeds en is nog niet geveld door de vernietigende kastanjeziekte...interessant om te zien dat perron is afgegraven voor dubbelsporige lijn in de 80'er jaren. Hopelijk snel nieuwe perrons,kan je met de met de kleine naar opa en oma...!
reactie webmaster: He he, niet schelden! Drents dorp! Bergentheim is en blijft Overijssel. Het commentaar bij de film is hilarisch! 'die en die is later nog sporadisch overleden', bedoeld werd dat de betreffende persoon onder de trein is gekomen. Ik heb het betreffende shot (ik bedoel natuurlijk het shot van het stationsgebouw uit de film en niet de beelden van het genoemde ongeval) gestilld en op de site geplaatst. Zie afbeelding 23 (is dat stationschef Wiersema?)

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina