Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Apeldoorn Osseveld

22 nov 2008 Station in Twello scoort (De Stentor)
Van de in december 2006 in gebruik genomen vier kleine treinstations in de Stedendriehoek is dat in Twello verreweg het meest gebruikte.

Dagelijks zijn er zon 1200 in- en uitstappers.

Station Twello doet het zó goed, dat de gemeente Voors

13 apr 2007 Onveilig gevoel in buurt station Apeldoorn Osseveld (De Stentor)
Te weinig afleiding en te veel gelegenheid om rotzooi uit te halen. De combinatie van die twee factoren zorgt er volgens sommige bewoners van Osseveld en Woudhuis voor dat het jongerenprobleem in die wijken groeit.

Donderdag lieten jongeren z

8 feb 2007 Nieuwe stations goed voor 2200 reizigers (De Stentor)
Rond de 2000 reizigers stappen dagelijks in en uit op de nieuwe treinstations van Twello, Voorst - Empe, Apeldoorn Osseveld en Apeldoorn De Maten. Dat heeft een eerste grote telling van de Nederlandse Spoorwegen uitgewezen. Vooral Twello doet het bi

11 dec 2006 Opening vijf stations ‘bijzonder’ (De Stentor)
Vijf jaar is Aad Veenman (59) nu president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Hij is, met zijn staf, er speciaal de archieven voor ingedoken en hij weet het zeker, zo meldt hij zaterdagmiddag trots aan de Stentor: ‘Nooit eerder hebben we op één

11 dec 2006 Op kleine halte is je fiets veilig’ (De Stentor)
‘Ben ik de eerste?’ Joost Bloemendal lacht als hij vanuit de trein station Apeldoorn De Maten op stapt. ‘Dat is toch wel bijzonder.’.

Instappers zijn er behoorlijk veel. Zo’n twintig mensen gaan iets na 8 uur de trein richting Zutphen in. Vo

11 dec 2006 Met de stoptrein (De Stentor)
Chaotische taferelen maandagochtend half negen op station Apeldoorn. Er zouden NS-mannen als vraagbaak rondlopen op deze eerste werkdag met het nieuwe spoorschema. Maar die duiken vanwege het regenachtige herfstweer liever het warme koffiehok in. Rei

11 dec 2006 Station Osseveld scheelt veel mensen tijd (De Stentor)
Het is nog donker en guur weer. Acht mensen staan maandagmorgen op het zuidelijk perron van station Apeldoorn Osseveld te wachten op de trein van 7.18 uur naar Deventer.

Enkele reizigers hebben de slaap kennelijk nog niet goed uit de ogen, wan

11 dec 2006 Verkeer vast bij Apeldoorn Osseveld (De Stentor)
Met de komst van het nieuwe station Apeldoorn Osseveld zitten de spoorbomen bij de Laan van Osseveld vaker en langer dicht. Hierdoor loopt met name in de spitsuren het verkeer op de belangrijke verkeersader vast. Dit tot grote ergernis van de buurt.

19 jul 2006 Station Apeldoorn Osseveld in aanbouw (De Stentor)
Aan weerszijden van het spoor naar Deventer zijn ter hoogte van Osseveld-Oost overkappingen geplaatst voor het nieuwe station Apeldoorn Osseveld.

Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het station Apeldoorn De Maten op de spoorlijn naar Zutphen, m

4 mei 2006 Apeldoorn CS is niet langer een grapje (De Stentor)
Er staat dit weekeinde nogal wat te gebeuren wat betreft spoorwerkzaamheden in Apeldoorn. Helemaal voor een stad die op treingebied landelijk een bescheiden plek inneemt. Maar juist door dat werk staat Apeldoorn zometeen iets minder bescheiden op de

20 jan 2006 Station Klarenbeek blijft gewoon open (De Stentor )
Treinstation Klarenbeek blijft open, ook na ingebruikname van de toekomstige stations Voorst/ Empe en Apeldoorn De Maten. De gemeenten in deze regio en provincie Gelderland zijn dat overeen gekomen met NS en ProRail.

Zowel Klarenbeek als de nie

27 apr 2005 Stoptrein voor Osseveld/Woudhuis vrijwel zeker (De Stentor)
De bouw van station Osseveld/Woudhuis stond al vast, nu weet verkeerswethouder R. Metz van de gemeente Apeldoorn ook nagenoeg zeker dat de Nederlandse Spoorwegen er echt een trein laat stoppen.

Die toezegging moet er nog altijd komen, maar op b

20 dec 2004 Informatie-avond over stationplannen in Twello (De Stentor)
Op 20 januari houdt de gemeente Voorst een informatiebijeenkomst over de plannen voor een nieuwe treinhalte in Twello. Als het goed is gaat de trein Twello op afzienbare termijn weer aandoen.

De afgelopen tijd zijn in samenwerking met onder m

15 dec 2004 Nieuwe treinstations in Stedendriehoek (De Stentor)
De provincie Gelderland en de regio Stedendriehoek (Apeldoorn-Zutphen-Deventer) financieren samen de bouw van vier nieuwe treinstations en een nieuw buslijnennet in het Oosten van Gelderland. Het is volgens de provincie voor het eerst dat overheden z

15 dec 2004 Nieuwe buslijnen na bouw stations stedendriehoek (De Stentor)
Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn gisteren akkoord gegaan met miljoenen - investeringen voor de bouw en exploitatie van vier nieuwe NS - stations in de Stedendriehoek (in Twello, Voorst/Empe en Apeldoorn - De Maten en - Osseveld).

Bij d

10 nov 2004 Komst station Osseveld/Woudhuis dichtbij (De Stentor)
Deze fotomontage laat het definitieve ontwerp van treinstation Osseveld/Woudhuis zien, op de plek waar de halte moet komen.

Deze week hebben burgemeester en wethouders van Apeldoorn ingestemd met het ontwerp en met de financiering. De ha

10 nov 2004 Station Osseveld komt er, nu alleen trein nog (De Stentor)
Alles is gereed voor de komst van treinstation Osseveld. De halte aan de spoorlijn Apeldoorn - Deventer kan, net als station De Maten, begin 2006 een feit zijn. Alleen is nog niet zeker dat er een trein stopt.

De gemeente Apeldoorn streeft me

10 nov 2004 Regiorail kan bijna niet meer missen (De Stentor)
Apeldoorn heeft over anderhalf jaar prima spoorverbindingen vanuit het centrum richting De Maten, Osseveld/Woudhuis, Twello en Empe/Voorst, en vice versa. Apeldoorns verkeerswethouder R. Metz is er van overtuigd dat de laatste hobbels op dat gebied g

28 aug 2004 Grote kans op station in Twello (De Stentor)
De kans is groot dat treinreizigers vanuit Deventer over niet al te lange termijn op een nieuw NS - station in Twello kunnen uitstappen.

Volgens wethouder Gosse Hiemstra van Deventer zijn de onderhandelingen voor deze zogenoemde regiorail dic

15 mei 2004 Meer geld Voorst voor aanleg stations Twello en Apeldoorn Osseveld (De Stentor)
De aanleg van NS-stations in Twello en Osseveld/Apeldoorn wordt steeds reëeler. Zowel Voorst als Apeldoorn willen opnieuw 200.000 euro steken in de ontwikkeling van een plan.

Die bijdrage vraagt ProRail die opdrachtgever is voor de aanleg van

13 mei 2004 Station Apeldoorn Osseveld en Twello dichterbij (De Stentor)
De aanleg van de treinstations Osseveld/Woudhuis en Twello lijkt steeds realistischer.

De realisatie van de haltes langs het spoor Apeldoorn-Deventer hangt nog op het rond krijgen van de financiën.

De Stedendriehoek hoopt dat het min

1 mei 2004 Stedelijk netwerk vereist nieuwe stations (De Stentor)
Om haar werkgebied als stedelijk netwerk op de kaart te zetten wil de Regio Stedendriehoek een forensenlijn creëren tussen Zutphen, Apeldoorn en Deventer. Dat vergt nieuwe stations in Voorst/Empe, Apeldoorn/De Maten, Apeldoorn/Osseveld en in Twello.

19 feb 2004 Stoptrein Almelo rijdt verder door (De Stentor)
De trein die straks de haltes Twello en Osseveld moet aandoen, is volgens huidig plan de stoptrein Almelo-Deventer. Die rijdt dus straks gewoon nog een stukje verder, om dan op station Apeldoorn weer te keren. Overigens moet daarvoor het Apeldoorns e

10 feb 2004 Laatste kans NS-station Apeldoorn Osseveld en Twello (De Stentor)
Het plan voor een nieuwe treinverbinding tussen Deventer en Apeldoorn met stations in Apeldoorn-Osseveld en Twello hangt aan een zijden draadje. Deze maand moet er groen licht komen, anders drogen subsidiebronnen op. Aanleiding voor Deventer om een k

19 sep 2003 Toekomst spoor twee kanten op in Apeldoorn (Apeldoornse Courant)
19 SEPTEMBER 2003 - APELDOORN - Het is misschien nog moeilijk voor te stellen: per dag zo‘n 1750 mensen die in De Maten op de trein stappen. Op weg naar Zutphen of, jawel: Apeldoorn Centraal Station. Grote kans dat het over anderhalf jaar een feit is

24 dec 2002 Extra NS-stations op lijn Zutphen-Apeldoorn (Apeldoornse Courant)
APELDOORN - De Apeldoornse wijk De Maten maakt een reële kans om in 2005 een eigen treinstation te hebben. Het moet komen langs de lijn Apeldoorn-Zutphen, ter hoogte van de Laan van Erica. Ook Osseveld en Twello hebben hoop op een station.

Apel

24 dec 2002 De Maten kan in 2005 op de trein (Apeldoornse Courant)
APELDOORN - De Maten moet in 2005 beschikken over een eigen treinstation. Apeldoorns verkeerswethouder T. Kuijpers zegt dat die termijn ‘heel reëel‘ is.

Het station komt in de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen, ter hoogte van de Laan van Erica.24 dec 2002 NS-station in Twello lijkt niet ver meer weg (Apeldoornse Courant)
TWELLO - Het ziet er naar uit dat de komst van een NS-station in Twello niet meer ver weg is. Financieel is het plaatje al bijna rond. Wel zal van gemeenten nog een forse bijdrage gevraagd worden.

Vooral de gemeente Apeldoorn zet zich in voor b

8 sep 2001 Lightrail zeker jaar vertraagd (Gelders Dagblad - Zutphen )
zutphen - De invoering van lightrail tussen Zutphen en Apeldoorn is zeker met een jaar vertraagd. Wethouder K. Luesink van Zutphen, tevens portefeuillehouder vervoer voor de Stedendriehoek, gaat er vanuit dat de lichte treinen op 1 januari 2003 gaan