Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Rotterdam Centraal

13 dec 2011 Letters Rotterdam Centraal Station gestolen (nieuws.nl)
Reeds in juni zijn 6 van de 15 letters die vroeger de gevel van het Rotterdamse Centraal Station sierden zijn gestolen. Deze lagen in een loods van ProRail opgeslagen om te worden hergebruikt in het nieuwe stationsgebouw dat momenteel in aanbouw is.

14 jul 2009 Oude letters Rotterdam CS op nieuwe station (De Pers)
De belettering van het oude gesloopte Centraal Station in Rotterdam keert terug op het nieuwe station. Daarmee gaat een wens van veel Rotterdammers in vervulling.

Wethouder Hans Vervat (PvdA, economie verkeer en vervoer) ontvangt woensdag van P

14 dec 2008 Nieuwe dienstregeling NS gaat in (De Stentor)
De nieuwe dienstregeling van de NS is zondag ingegaan. Het nieuwe spoorboekje telt 3 procent meer treinen dan de vorige. Op belangrijke trajecten gaan de treinen volgens het metrosysteem rijden, wat betekent dat er elke paar minuten een nieuwe trein

28 nov 2008 Zorgen over weer duurder station Rotterdam Centraal (Algemeen Dagblad)
De verbouwing van Rotterdam Centraal gaat weer duurder uitpakken. De vertraging in het spoorproject, die inmiddels is opgelopen tot bijna twee jaar, kost al zeker tien miljoen euro extra, zo blijkt uit de laatste cijfers.

En de vraag is of he

11 okt 2008 NS wint: Rotterdam Centraal (Algemeen Dagblad)
De hoogopgelopen discussie over de naamgeving van het nieuwe Centraal Station is beslecht in het voordeel van de NS. De karakteristieke letters Centraal Station (in blauw neon) komen niet terug op de gevel van het nieuwe station.

Zo wordt de

9 apr 2008 Raad Rotterdam slikt duurder CS (Algemeen Dagblad)
De bouw van een nieuw Centraal Station in Rotterdam gaat zeker 40 miljoen euro meer kosten dan vooraf was geraamd. De totale investering voor een verbeterd openbaar vervoersknooppunt in de Maasstad loopt daarmee op naar bijna 350 miljoen euro.19 feb 2008 Slopershamer verpulvert alom geliefd station Rotterdam Centraal (Trouw)
De Rotterdammers hebben uitgebreid de tijd genomen om afscheid te nemen van hun geliefde centraal station. Maar nu is de lang aangekondigde sloop van het voor Rotterdam zo markante gebouw dan toch echt begonnen.

Als eerbetoon maakten kunstenaars

16 jan 2008 Sloop naoorlogs gebouw van start - Het nieuwe Rotterdam CS (Algemeen Dagblad)
Met enkele maanden vertraging wordt vandaag dan eindelijk een begin gemaakt met de sloop van het oude Centraal Station in Rotterdam. Het naoorlogse complex van architect Sybold van Ravesteyn maakt plaats voor een splinternieuwe stationshal, die

16 jan 2008 Eerste hap uit Rotterdam Centraal (nu.nl)
De Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu (Vervoer) heeft woensdag de eerste hap uit Rotterdam Centraal genomen. Dit markeert het begin van de sloopwerkzaamheden van het station.

Sloop Rotterdam CS begonnen

De beuk erin, sprak Balje

11 jan 2008 Nog even en Rotterdam Centraal is niet meer (zibb)
Na vijftig jaar trouwe dienst wordt vanaf woensdag het oude Centraal Station van Rotterdam gesloopt. Sinds september doet het gebouw al geen dienst meer en moeten reizigers gebruikmaken van het tijdelijke station. Op zijn plek komt een hypermodern CS

17 dec 2007 ’Oude’ Rotterdam CS zal nieuwe jaar nog wel halen (Algemeen Dagblad)
Het is al een beetje kerst op het Centraal Station in Rotterdam. De enorme bouwput op en rond het Stationsplein is voor de gelegenheid aangekleed met kerstverlichting. Energievriendelijke led-lampjes natuurlijk.

Haastige reizigers wordt in d

16 dec 2007 Eurlings wil CS-gat dichten (Algemeen Dagblad)
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is bereid het tekort van 33 miljoen euro dat is ontstaan bij de verbouwing van Rotterdam Centraal voor zijn rekening te nemen.

Het departement heeft de gemeente Rotterdam bij die toezegging wel een

6 sep 2007 Bouw nieuw Rotterdam CS vertraagd (De Telegraaf)
Reizigers met het openbaar vervoer die langs het Centraal Station in Rotterdam moeten, ondervinden nog tot in 2011 hinder van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe station. Dat is een jaar langer dan verwacht.

De vertraging komt omdat ProRail de

31 aug 2007 Rotterdam CS wacht op zijn einde (Algemeen Dagblad)
Rotterdam CS gaat tegen de vlakte. Zondag valt letterlijk het doek voor het markante gebouw, dat sinds 1957 dienst heeft gedaan. Een gloednieuw station zal op deze plek verrijzen.

De vergane glorie druipt van het perron. De zo karakteristieke

6 jun 2007 Reizen bijzaak in het nieuwe station (De volkskrant)
De NS willen de reiziger langer vasthouden op het station, in de hoop dat hij er meer koopt dan alleen een treinkaartje.

Niets is wat het lijkt op de treinstations. De hamburgerbakker bij Burger King werkt niet bij de fast foodketen, de cd-verk

1 jun 2007 Tijdelijk station Rotterdam CS weer later open (Algemeen dagblad)
De opening van het tijdelijke onderkomen van Rotterdam Centraal is opnieuw uitgesteld. Spoorbeheerder ProRail, verantwoordelijk voor de verbouwing van het station, heeft gisteren bevestigd dat het vervangende complex twee maanden later opengaat.

14 feb 2007 NS presenteert Spoorboekje 2008 (Blik op Nieuws)
De NS heeft haar plannen voor de dienstregeling 2008 in grote lijnen gereed en maakte ze woensdagmiddag bekend. Met deze dienstregeling, die op 9 december 2007 ingaat, heeft de vervoerder de volgende stap gezet op weg naar verbeteringen in 2009. Per

2 jan 2007 Tijdelijk Centaal Station in Rotterdam (Algemeen Dagblad)
De reizigers die Rotterdam Centraal aandoen, moeten nog even geduld hebben. Eind maart zal het tijdelijke station worden geopend. Deze voorziening aan de zuidzijde van het complex gaat voor enkele jaren het te slopen historische onderkomen vervangen.

3 nov 2006 Tijdelijk station Rotterdam CS (Algemeen Dagblad)
De Maasstad krijgt van februari volgend jaar tot 2010 een tijdelijk station, dat niet CS maar...

Impressie van de nieuwe tijdelijke stationshal...Rotterdam Centraal heet. De entree van de Centrum- en Blijdorpzijde komt iets ten westen van he

20 sep 2006 Rotterdam CS: Stalen taartpunt waar je dwars doorheen kijkt (Algemeen Dagblad)
Het schuin oplopende dak van de nieuwe stationshal van Rotterdam CS, dat de vorm heeft van een taartpunt, wordt van roestvrij staal. Lichtgaten in het dak en een enorme glazen gevel zorgen ervoor dat de hal in een zee van licht baadt.

Dat

2 sep 2006 Elke overstap is er één te veel (De Stentor)
Kritiek alom op de NS vanwege de nieuwe dienstregeling. Reizigers vanuit het noorden en oosten moeten rekening houden met langere reistijden en vaker overstappen. En als je dagelijks van Deventer naar de Randstad moet is iedere overstap er één te vee

19 aug 2006 Reiziger op Betuwe zit veel langer in trein
(red: let op: dit bericht zit vol fouten)
(De Gelderlander)
Betuwenaren die volgend jaar met de trein naar Noord - of Zuid - Holland willen, zijn veel langer onderweg dan nu. De extra reistijd kan oplopen tot een half uur.

Dit blijkt uit de dienstregeling voor 2007, die de Nederlandse Spoorwegen heeft ont

15 aug 2006 Voorburg en Zoetermeer verliezen (Algemeen dagblad)
Het zat er al aan te komen, maar reizigers uit Zoetermeer en Voorburg zijn in deze regio de grote verliezers als in 2007 de nieuwe dienstregeling van de NS ingaat. Dat blijkt uit de laatste plannen van de NS.

Station Voorburg verliest zijn stat

30 jun 2006 Utrecht krijgt station van staal en glas (Reformatorisch dagblad)
Amsterdam heeft zijn airport, Rotterdam zijn seaport, Utrecht CS z’n railport. Het grootste station van Nederland gaat voor een slordige 300 miljoen euro op de schop.

Gehaast wringen reizigers zich door de mensenmassa van Hoog Catharijne naar

29 jun 2006 Perronhuisjes Rotterdam CS lijken gered (Algemeen dagblad)
Alle hobbels om perronhuisjes op het centraal station te redden van sloop, lijken genomen.

Robin von Weiler zegt een akkoord van Prorail te hebben, te betalen voor het verzamelen van de originele details en de tijdelijke opslag van de perronhu

26 jun 2006 Redding deel Rotterdam CS dichterbij (Algemeen dagblad)
De kans wordt steeds iets groter dat een van de perronhuisjes van het te slopen Rotterdam CS bewaard blijft.

Twee Rotterdamse ontwerpers -Niels van Hout en Antionette Hendriks- zouden het doodzonde vinden als niets overblijft van het ontwerp ui

22 jun 2006 Meer stoptreinen naar Gouda, minder treinen in Woerden (Algemeen dagblad)
Woerden verliest definitief zijn status van intercity-station op het traject Utrecht CS- Rotterdam CS/ Den Haag CS. Alleen op de verbinding Leiden- Utrecht CS blijft de stad een intercity-halte.

Wel gaat de sprinter (de stoptrein) op het tra

20 jun 2006 Wie redt dit monumentale perronhuisje? (Algemeen dagblad)
Dagelijks banen duizenden reizigers zich een weg door het Rotterdam CS, zonder dat het hen in de drukte opvalt. De schoonheid van het ontwerp. De vriendelijkheid die architect Sybold van Ravesteijn toevoegde aan de strengheid van het Nieuwe Zakelijkh

13 jun 2006 De aanleg van de spoorweg van Rotterdam CS naar Dordrecht (De combinatie)
Zo’n anderhalve eeuw geleden is er sprake van geweest dat Ridderkerk zou worden aangesloten op het landelijk spoorwegnet. Onderstaand verhaal werd eerder geplaatst in de Combinatie van 28 januari 1982 en werd geschreven door de heer J.W.A. van der Bl

3 jun 2006 Passagiers treuren over sluiting ’vieste station’ van Nederland: Rotterdam Bergweg (Trouw)
Het ’vieste station van Nederland’ hoeft niet meer te worden schoongemaakt. Vanaf vandaag stoppen er geen treinen meer op Rotterdam Bergweg.

„Het is de tijdgeest, hè”, zegt forens Kees van Putten, die om kwart voor vier op Rotterdam Bergweg met

16 mei 2006 Rotterdam neemt afscheid van stationsgebouw Rotterdam CS (Metro)
Rotterdam neemt op kunstzinnige wijze afscheid van het stationsgebouw op Rotterdam CS. Het vijftig jaar oude pand is te klein geworden voor de steeds grotere stroom reizigers en gaat begin 2007 tegen de vlakte. Om het einde van het station te symboli

1 feb 2006 Diepste bouwput van Nederland: 21,47 meter (Algemeen Dagblad editie Rotterdam)
Bouwvakkers zijn in Rotterdam-noord op ruim 21 meter diepte in de weer met zand. Het is de diepste bouwput die ooit in Nederland is gegraven.

De bouwput voor RandstadRail, de nieuwe lightrail-verbinding tussen Rotterdam en Den Haag, heeft deze

19 jan 2006 NS sluiten drie Zeeuwse stations : Stoptrein en intercity worden vervangen door twee sneltreinen per uur (Provinciale Zeeuwse Courant )
De Nederlandse Spoorwegen willen in 2008 drie Zeeuwse treinstations sluiten. Het gaat om de stations Arnemuiden, Krabbendijke en Kapelle- Biezelinge.

NS willen twee sneltreinen per uur door Zeeland laten rijden. Die gaan daarna rechtstreeks d

19 jan 2006 Reizigers willen drie Zeeuwse stations niet missen : Onbegrip over plannen NS (Provinciale Zeeuwse Courant)
Wie de fietsen telt zou niet zeggen dat er maar weinig mensen gebruik maken van de treinstations Arnemuiden, Kapelle- Biezelinge en Krabbendijke. Bij de perrons staan er vele tientallen in de rekken. Reizigers willen dat de treinen er blijven stoppen

19 jan 2006 Nieuw spoorboekje niet voor iedereen gunstig (De Twentsche Courant Tubantia )
Het nieuwe spoorboekje dat de Nederlandse Spoorwegen eind dit jaar invoeren, pakt lang niet voor iedereen gunstig uit. De dienstregeling is geheel omgegooid en veel reizigers krijgen te maken met langere reistijden. Anderen moeten er rekening mee hou

19 jan 2006 Niet langer direct naar Amsterdam CS (De Twentsche Courant/ Tubantia)
Treinen rijden vanaf volgend jaar niet meer rechtstreeks vanuit Apeldoorn/ Deventer of Zwolle naar Amsterdam CS. Ook de directe verbinding vanuit Zwolle via Deventer naar Roosendaal verdwijnt. De trein tussen Deventer en Zwolle stopt vanaf volgend ja

19 jan 2006 Trein te lang voor Zwolle : voor Amsterdam CS: overstappen (De Stentor)
Geen rechtstreekse verbinding meer met Amsterdam CS, een langere reistijd naar Groningen en een knip in de treindienst Zwolle- Roosendaal. Dat zijn de voornaamste uitkomsten van de concept-dienstregeling van de NS voor 2007.

Reizigers naar Amst

27 dec 2005 Nieuw leven in oude stations (Algemeen Dagblad editie Groene Hart)
Tientallen stonden er in het Groene Hart. Stationnetjes waar de reis begon naar de wijde wereld. Een kaartje kopen kon de reiziger van een beambte achter het loket.

Anderhalve eeuw nadat de eerste trein van Utrecht CS naar Rotterdam CS door h

14 jun 2005 Nieuw Rotterdam CS steeds duidelijker in beeld (Rotterdams dagblad)
Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker hoe het nieuwe Centraal Station er uit gaat zien. Er zijn nu ook artists impresssions van de achterkant en een nieuwe illustratie van de voorkant van de nieuwbouw.

Aan de achterkant komt toch een h

27 jan 2005 CS Rotterdam voor 486 mln verbouwd (NRC handelsblad)
Het Centraal Station van Rotterdam wordt de komende jaren volledig vernieuwd. De centrale stationshal en de reizigerstunnel onder de perrons worden beide drastisch vergroot.

Daarover is gisteren een akkoord ondertekend door rijk, gemeente en

26 jan 2005 Afscheid van oude Rotterdam CS (De Telegraaf)
Vanuit de lucht is goed te zien, hoe verlaten het Stationsplein van Rotterdam er dezer dagen bij ligt.

Hoewel de voorbereidingen voor de metamorfose van het gebied rond het Centraal Station al enige maanden bezig zijn, gaan de eerste grote bou

16 nov 2004 Rotterdam CS minder angstaanjagend (Algemeen Dagblad)
Het Centraal Station van Rotterdam is volgens reizigers veiliger geworden. Vorig jaar januari voelde de helft van de bezoekers zich nog onveilig. Nu is dat nog maar bij een kwart het geval.

Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Onderzoek Op Maa

10 jun 2004 Nieuw Rotterdam CS fors vertraagd (BN/DeStem )
Bij de voorbereidingen van de verbouwing van het Rotterdamse Centraal Station zijn grote problemen ontstaan, omdat er onmin is over de keuze van architecten. De vernieuwing van het station loopt zo een zeer riskante vertraging op, waarschuwt oud-weth

31 jan 2004 Rotterdam CS sneller klaar (BN/DeStem)
Rotterdam denkt dat de verbouwing van het Centraal Station een jaar eerder dan gepland (2010) klaar zal zijn.

Doordat op het Stationsplein een betonnen plaat wordt aangebracht, kunnen het metrostation van RandstadRail en het nieuwe CS tegelijk

6 dec 2003 Rijk investeert in stationsgebieden hsl (Het Financieële Dagblad)
DEN HAAG - Het kabinet reserveert euro 340 mln voor de periode tot 2010 om stationsgebieden voor de hogesnelheidslijnen naar België en Duitsland op te knappen. Het gaat om integrale stedenbouwkundige projecten op en rond de stations van de hsl.
18 nov 2003 Rotterdam CS vitaal voor economie (Financieel dagblad)
Een nieuw Centraal Station is voor Rotterdam misschien nog wel belangrijker dan de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

Het is natuurlijk reuze belangrijk, maar dat is de Tweede Maasvlakte ook. Niet in de laatste plaats omdat daarmee meer ruimte

6 nov 2003 Helft kandidaten ontwerp Centraal Station Rotterdam afgevallen (Rotterdams Dagblad)
Rotterdam _ Het duurt langer dan gepland om de selectie af te ronden voor een nieuw ontwerp voor het Centraal Station in Rotterdam. De ingediende ontwerpopdrachten zijn van een zeer hoog niveau en dat maakt het voor de selectiecommissie moeilijk tot

24 sep 2003 Rotterdam CS mag uitzicht vanuit Kriterion niet bederven : Station komt een eind naar voren (Algemeen Dagblad)
Rob Ligtvoet van Kraaijvanger Urbis Kraaijvanger Urbis is een van de kandidaten. Heeft een Rotterdams bureau meer kans? Onze kennis van de stad komt natuurlijk wel van pas. Wist je bijvoorbeeld dat er dagelijks 8000 fietsen rondom het station staan.

9 sep 2003 Rotterdam CS even hoog als Groothandelsgebouw (Algemeen Dagblad)
Rotterdam -Het nieuwe Centraal Station in Rotterdam wordt net zo hoog (25 meter) als het naastgelegen Groothandelsgebouw. Verder moet er een tunnel komen voor autos om de omgeving te ontlasten van verkeer. Daardoor ontstaat een rustiger verbinding me

2 sep 2003 CS Rotterdam is schoon, maar waar zijn de junks gebleven? : Kan Opstelten de belofte, dat Rotterdam eind 2005 veilig is, waarmaken? (Trouw)
ROTTERDAM - Het Centraal station in Rotterdam is stukken veiliger geworden. Burgemeester Opstelten presenteerde gisteren mooie rapportcijfers: het aantal geweldsdelicten daalde ten opzichte van vorig jaar met veertig procent, evenals zakkenrollerij (

2 sep 2003 Centraal Station Rotterdam (column In t hart) (Algemeen dagblad)
Voor de trap bij de opgang naar spoor 6 lag een lollystokje V op de grond. Potverdriedubbeltjes, dat zijn van die dingen die onze burgemeester dus niet kan uitstaan hè. Welke onverlaat heeft...? Met de reinheid van het Centraal Station is het niet be

1 sep 2003 Centraal Station Rotterdam veiliger : Overlast weg zonder verslechtering elders (Rotterdams dagblad)
Het Centraal Station en omgeving in Rotterdam zijn in de eerste helft van dit jaar veiliger geworden. Het aantal aangiften van straatroof, zakkenrollerij, fietsendiefstal, bezit en handel van drugs en bezit van vuurwapens is flink afgenomen. Voelde i

22 aug 2003 Zes kandidaten voor ontwerp Rotterdam CS (Het Financiëele Dagblad)
De selectieronde voor het ontwerp van het nieuwe Centraal Station in Rotterdam heeft zes kandidaten opgeleverd. De selectiecommissie maakte een keuze uit 48 aanmeldingen, waaronder zich internationaal gerenommeerde bureaus bevonden. Onder de overgebl

14 jun 2003 Centraal Station Rotterdam een stuk veiliger (ANP)
ROTTERDAM (ANP) - Het Centraal Station in Rotterdam is een stuk veiliger geworden. Het aantal straatroven is er met 35 procent gedaald. Zakkenrollen komt de helft minder voor. Drugsbezit en -handel is ook flink afgenomen, blijkt uit gegevens van de p

14 jun 2003 Station een stuk veiliger : Straatroven en drugsoverlast verminderd op Rotterdam CS (Algemeen dagblad)
Het aantal straatroven op en rond het Centraal Station in Rotterdam is met 35 procent gedaald. Ook drugsbezit en -handel zijn de eerste maanden van dit jaar fors afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In april 2002 werden 41

28 mei 2003 Rotterdam CS te laat klaar (BN/De Stem)
Woensdag 28 mei 2003 - UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen en de KLM, die samen het vervoer op de hogesnelheidslijn (hsl) gaan verzorgen, maken zich grote zorgen over de trage verbouwing van Rotterdam Centraal. Volgens het samenwerkingsverband van de

26 mei 2003 Reizigers niet over losliggende planken leiden : Stationsplein in Rotterdam jarenlang bouwput door verbouwing CS (Rotterdams dagblad)
Een bezoekje aan het Centraal Station in Rotterdam wordt de komende jaren een krachttoer. Vanwege de ingrijpende verbouwing van het naoorlogse gebouw verandert het Stationsplein, waar nu nog de trams en bussen stoppen, in een enorme bouwput. Dat heef

9 mei 2003 Rotterdam CS: laat droom geen nachtmerrie worden (Rotterdams dagblad)
Deze droom was te groot voor Rotterdam was vorige week de kop boven een artikel door Herman Moscoviter over de plannen voor Rotterdam Centraal. Het plan van Wiliam Alsop was ook een droom. Het bood een ontwikkelingsperspectief voor het hele gebied tu

31 mrt 2003 Financiering voor station van Rotterdam is rond (Financieel dagblad)
Rotterdam heeft de financiering voor zijn nieuwe station, dat aangepast moet worden op de komst van de hogesnelheidslijn en Randstadrail, eindelijk rond. Vorige week sloten de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Vrom met de Stadsregio Rotterdam

28 mrt 2003 Rotterdams station voor de helft van het geld (Cobouw)
Het oude stationsgebouw in Rotterdam blijft staan. Uit de nieuwe plannen die de gemeente Rotterdam, het Rijk en NS afgelopen week presenteerden, bleek dat ruim de helft van de kosten bespaard kan worden door het oude gebouw niet af te breken.20 sep 2001 Raad steunt grote lijnen masterplan Rotterdam CS (ANP)
ROTTERDAM (ANP)- De gemeenteraad van Rotterdam is donderdag akkoord gegaan met de grote lijnen van de vernieuwingsplannen voor Rotterdam Centraal Station en directe omgeving. De kosten van de operatie, die ongeveer vijftien jaar gaat duren, worden ge

26 apr 2001 Rover vindt treinstations beneden peil (Zwolse Courant)
AMSTERDAM (ANP) - Reizigersvereniging Rover vindt dat het op veel Nederlandse treinstations niet bepaald prettig toeven is voor de reizigers. Zo is Den Haag Centraal rommelig, heeft Utrecht te weinig trapruimte, Rotterdam benauwde gangen en zijn de s

13 apr 2001 Rodamco weg bij bouw station (Brabants Dagblad )
Artikel uit van 13-04-2001 ROTTERDAM - Rodamco Nederland trekt zich (mogelijk tijdelijk) terug als ontwikkelaar van het nieuwe Centraal Station in Rotterdam. Reden is de onduidelijkheid over de vraag of beleggingsinstellingen vennootschapsbelast

10 apr 2001 Rotterdam CS krijgt spectaculaire entree (BN/DeStem)
10 april 2001, Opzienbarend en spectaculair ziet de entree van het nieuwe Centraal Station in Rotterdam er uit, volgens het ontwerp van de Engelse stedenbouwkundige en architect William Alsop. Een jaar lang werkte Alsop aan het masterplan voor het CS

13 feb 1940 PLANNEN VOOR EEN NIEUW STATION D. P. TE ROTTERDAM (Het Vaderland )
In een voorstel van B. en W. van Rotterdam aan den raad, betreffende een wijziging van het uitbreidingsplan voor het oude diergaarde-ter» rein, wordt medegedeeld, dat de wensch naar een modern station D. P. slechts in vervulling kan gaan. als bijna g

2 mei 1929 Een inbreker gefopt. De vrouw verzocht hem in een lift het gebouw te verlaten. Halverwege de stroom uitgeschakeld ( Voorwaarts : sociaal-democratisch dagblad )
Een zeer amusant voorval heeft zich Dinsdagavond in het Centraalstation afgespeeld, meldt de Telegraaf. Mevrouw Muller, de echtgenoote van den stationschef, hoorde omstreeks tien uur een verdacht gemorrel aan de deur. Toen zij naar de deur ging, beme