Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Lage Zwaluwe

25 okt 2008 Politieke partijen: naamswijziging van station Lage Zwaluwe mag niet veel kosten (BN/DeStem)
De politiek vindt het over het algemeen een sympathiek voorstel om de naam van NS-station Lage Zwaluwe te veranderen in NS-station Moerdijk. Het station ligt per slot van rekening op grondgebied van de gemeente Moerdijk.

Onderzoek naar de

2 okt 2008 Nieuwe naam station Lage Zwaluwe logisch (BN/DeStem)
De naam van het NS- station Lage Zwaluwe moet worden veranderd in NS-station Moerdijk.

Dat vindt CDAer Hans Moerland die de Moerdijkse gemeenteraad vraagt zich te buigen over de eventuele naamsverandering.

Vijf jaar geleden struikelde ee

6 aug 2008 Niet alleen het station, maar heel Zevenbergen staat er al (BN/DeStem)
Het station staat er al was de kop boven het verhaal uit 1991 waarvan de foto vorige week in deze rubriek stond. Nu, anno 2008, staat heel Zevenbergen er al.

Aanleiding voor het krantenartikel op 2 januari 1991 was de verhuizing van Zevenber

7 okt 2005 ANWB: P+R-plek voldoet vaak niet (De Gelderlander)
De ANWB wil dat 28 gemeenten de zogenoemde parkeer - en reisterreinen (P+R) verbeteren. Uit onderzoek onder zevenhonderd gebruikers van deze parkeerlocaties kwam veel kritiek naar voren, bijvoorbeeld op de veiligheid, bereikbaarheid en verlichting.

7 okt 2005 Onderzoek ANWB: Parkeren bij station moet beter (BN/DeStem)
De ANWB wil dat Breda en Bergen op Zoom de parkeerterreinen bij hun stations verbeteren. In Bergen op Zoom klagen reizigers over onveiligheid, het parkeerterrein bij station Breda staat domweg ‘altijd vol’.

De belangenorganisatie heeft gister

7 okt 2005 ‘Lage Zwaluwe’ in topdrie : Parkeren bij station ‘uitstekend’ (BN/DeStem)
Het stationsparkeerterrein bij Lage Zwaluwe hoort volgens reizigers bij de topdrie van beste P&R terreinen in Nederland.

Dat zegt de ANWB die een enquête in heel Nederland heeft gehouden naar de kwaliteit van de stationsparkeerterreinen.12 sep 2005 ‘Een aanslag? Toch niet op dit station!’ (BN/DeStem)
Als terroristen een aanslag op een NS-station beramen, zullen ze niet uitkomen op de stations van Zevenbergen of Lage Zwaluwe, menen reizigers van die stations.

Corné van der Vorst uit Wagenberg staat zaterdagmiddag op het station Lage Zwaluw

3 nov 2004 Wind heeft vrij spel op station Lage Zwaluwe (BN/DeStem)
In oude staat leek het station Lage Zwaluwe al de meest eenzame en meest ongastvrije plek van West-Brabant. In nieuwe herbouwde staat, in het kader van de HSL-bouw, lijkt het wat die score betreft nu met stip op de eerste plek te staan.

De

17 jun 2004 Hsl-werkplaats bij station Lage Zwaluwe (BN/DeStem)
Bouwconsortium Infraspeed begint deze week met de inrichting van een werkterrein bij station Lage Zwaluwe.

Vanuit dit werkterrein wordt de zogeheten bovenbouw van het zuidelijk deel van de Hogesnelheidslein-Zuid (Rotterdam-Belgische grens)

23 feb 2004 Echtpaar zit uur vast in lift station Lage Zwaluwe (BN/DeStem )
Antoon (77) en Trees (74) Rovers uit Wagenberg hebben zaterdagmiddag een uur en vijf minuten vast gezeten in de lift van de hagelnieuwe loopbrug bij het station Lage Zwaluwe .

Ze waren uit nieuwsgierigheid naar het station gereden om daar v

19 feb 2004 Lage Zwaluwe : Glimmend station tussen het zand (BN/DeStem)
Franka Norbart is blij met de nieuwe loopbrug van station Lage Zwaluwe. „Ik vind hem heel mooi en veilig.“ En ze kan deze natte woensdagochtend beschut op de trein wachten.

De loopbrug is gisteren geopend. Om dat te vieren, krijgen reiziger

17 dec 2003 Tempo in park en pendelstation Lage Zwaluwe (BN/DeStem)
In sneltreinvaart is het station Lage Zwaluwe aangelegd. Heel vreemd is dat niet want de zes brugsecties waaruit het station bestaat, zijn in grote hallen gemaakt en moesten enkel in elkaar gezet worden.

Zo simpel als het klinkt, gaat dat

14 nov 2002 Verandering naam station Lage Zwaluwe in Moerdijk van de baan (BN/DeStem )
Donderdag 14 november 2002 - MOERDIJK - De naamsverandering van Station Lage Zwaluwe in Station Moerdijk kost de gemeente Moerdijk ongeveer 50.000 euro. Dat vindt de gemeente te veel en daarom trekt ze het verzoek in bij de Nederlandse Spoorwegen.

14 sep 2002 Bouw loopbrug Lage Zwaluwe begint in januari (BN/DeStem )
Zaterdag 14 september 2002 - LAGE ZWALUWE - Met een beetje geluk wordt begin volgend jaar begonnen met de aanleg van een loopbrug bij station Lage Zwaluwe. De brug wordt voorzien van twee liften waarin ook fietsen kunnen staan. Verder komt er een g

7 sep 2002 Stopt niet te Lage Zwaluwe... (BN/DeStem )
Zaterdag 07 september 2002 - ER heerst veel leed op de wereld, zonder dat wij het weten. Het onderhuids lijden is vaak schrijnender dan het openlijk beleden ongemak. In Drimmelen weten ze daar over mee te praten. Die gemeente ligt sinds enige tijd

3 aug 2002 NS positief over Station Moerdijk (BN/DeStem )
Zaterdag 03 augustus 2002 - MOERDIJK/LAGE ZWALUWE - De Nederlandse Spoorwegen staan positief tegenover de naamswijziging van Station Lage Zwaluwe in Station Moerdijk. De gemeente Drimmelen heeft aangekondigd zich niet zonder slag of stoot neer te l

22 nov 2001 De potentie van een klein polderstation (BN/DeStem)
Donderdag 22 november 2001 - LAGE ZWALUWE - Station Lage Zwaluwe is ongetwijfeld één van de meest desolate treinstations van Nederland. De halte bevindt zich midden in een heleboel niets. Toch heeft het polderstation de potentie om uit te groeien tot

20 nov 2001 Sloop station Lage Zwaluwe
In verband met de aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid moet het stationsgebouw van station Lage Zwaluwe worden gesloopt. Donderdag 22 november 2001 wordt gestart met de sloop van het station. De sloopwerkzaamheden duren tot eind november.

Het

21 sep 2001 Afsluiting wegen bij station Lage Zwaluwe (BN/DeStem)
Vrijdag 21 september 2001 - LAGE ZWALUWE - De komende weken vinden er werkzaamheden plaats aan de Binnenmoerdijksebaan en de Westelijke Parallelweg nabij het NS-station Lage Zwaluwe.

De werkzaamheden houden verband met de aanleg van de hogesn

7 jun 1941 Brabantsche opinie over Brabantsche stations (Noordbrabantsch dagblad het huisgezin )
„Weet je waar je eens over moet schrijven? Over de stations in Brabant! Over het feit, dat wij in de heele provincie maar twee behoorlijke stations hebben en dat de rest zoo ongeveer het midden houdt tusschen een mooi kippenhok en een leelyk abattoir

2 nov 1895 Ingezonden. Primitief en Grootscheeps (Het nieuws van den dag )
In Het N. v/d Dag, No. 7896, 1e Blad, komt een ingezonden stukje voor om te doen uitkomen, dat de spoorwegmaatschappijen, hier te lande, dan erg royaal zijn en dan op een dubbeltje doodblijven.

Een staalkaart van grootheid en armoede biedt voor