of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Eibergen - afbeelding 6 station Eibergen

2005

voormalige spoorbrug over de oude berkel

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5.2 gegeven.
Bron: Wichor Bramer
mail wichor
De webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Paul van den Brand28 mrt 2017
De Duitse brug uit 1883, gemaakt door het Duisburgse bedrijf Harkort, werd onbruikbaar gemaakt door de extreem hoge waterstand van de snelstromende Berkel in februari 1946. Die brug werd toen verwijderd en maakte tot 1948 plaats voor een bijna identieke brug, die tussen Neede en Borculo over de Bolksbeek lag. In 1948 is de brug, die op de foto staat, geplaatst door het aannemersbedrijf Koedijk uit Zwolle. Hoewel op dit moment geen volledige zekerheid bestaat, lijkt het erop dat deze leggerbrug gemaakt is door de Appleby-Frodingham Steelworks. De tijdelijke brug over de Bolksbeek werd herplaatst en is, evenals de Eibergse spoorbrug, een aantal jaren geleden gerestaureerd door het bedrijf Meerdink uit Winterswijk.
Roy Oostendorp5 okt 2015
Bij de restauratie van de brug stuiten we op Engelse namen op het staal van de brugconstructie. We twijfelen nu of de brug wel uit 1884 stamt. Bekend is dat de landhoofden oorlogsschade hebben gehad. Wie weet hier meer van of kan me doorverwijzen?
Nick6 mrt 2014
De Regge ligt niet eens in de buurt van Eibergen. Deze brug ging over de Oude Berkel, die ter hoogte van de brug inmiddels drooggelegd is door de kanalisering van de Berkel. Daardoor moest er een nieuwe Berkelbrug gebouwd worden slechts enkele meters ten noorden van deze brug (dat is de foto van die andere brug). Deze brug is destijds in dienst gebleven, doordat men geen zin had om geld uit te geven voor de verwijdering van deze brug en de spoordijk te dichten. Het reizigersvervoer heeft alleen maar van deze brug gebruik gemaakt. Het reizigersvervoer is namelijk in 1937 gestaakt, terwijl de kanalisering van de Berkel pas begin jaren '50 is begonnen en halverwege de jaren '70 is voltooid. Aangezien het goederenvervoer in 1975 is gestaakt, hebben er maar weinig (goederen)trein over de brug over de 'nieuwe' Berkel gereden.
Antwoord webmaster:
helemaal gelijk. dank, het stond er al vaker.
Rene Wolf22 jul 2007
De brug op de foto is niet de brug over de Regge maar de Berkel (bij Eibergen) Eigenlijk ligt dit deel niet over de Berkel maar nog boven het land (een aanbrug)
Peter3 apr 2007
Deze brug is niet over de Regge, maar over de Berkel bedoelt. Omdat de Berkel verlegd is, is 20 m verderop een nieuwe brug gebouwd. Momenteel is deze brug even 'aan de kant gezet' om vrachtverkeer toe te laten bij de sloop van de de oude KTV fabriek (en daarna de bouw van een nieuwe woonwijk)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2005