of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Den Helder - afbeelding 12 station Den Helder

2012

Impressie van de mogelijke nieuwbouw van het stadhuis die het huidige station mogelijk gaat vervangen.

Afbeelding toegevoegd op 6 mrt 2012

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
35 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6.9 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

pieter29 okt 2012
Vandaag heeft de gemeenteraad besloten dat inderdaad een nieuw stadhuis komt op de locatie van het huidige postkantoor en station. Wanneer nu daadwerkelijk een schop de grond in gaat is onbekend. De buurtbewoners kennende zullen ze jarenlang procederen om de boel tegen te houden. Dit hebben zij immers ook al aangekondigd. Er komt dus zeer waarschijnlijk 'iets' nieuws op bij het station maar wanneer????
Pieter8 mrt 2012
Dit is n van de zovelen ideen van de gemeente Den Helder over wat ze willen doen met het stationsplein. Het idee is er om het stadhuis naar het centrum te verplaatsen en dan samen met het station tot n gebouw te worden. Dat dit gaat gebeuren is nog allerminst zeker, sterker nog de kans is zeer klein. De bevolking van Den Helder kreeg 3 plannen getoond voor het station waarin zij in een referendum hun voorkeur mochten geven. Wanneer het stadhuis wordt verplaatst is er 1 idee om het huidige station te slopen en er n groot gebouw van te maken, inclusief stadhuis. Een ander idee is om een gebouw voor het huidige station te plaatsen zodat het huidige station vanaf de voorkant niet meer te zien is. Maar of het allemaal ooit zo ver komt, in mei is er een raadsvergadering hierover.
Antwoord webmaster:
dat plan van het stadhuis voor het station mag niet van de ns. maar het leek me bij het nieuwsbericht wel een leuke afbeelding om te plaatsen. met deze aantekening erbij wordt het dan wat duidelijker inderdaad.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2010

2012

2013